Ανθρώπινο Δυναμικό

Home Ανθρώπινο Δυναμικό

Αθηνά Μαρούδα – Χατζούλη

Ph.D., Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Αναλύτρια Ομάδος, Μέλος, Εκπαιδεύτρια, Αναλύτρια & Επόπτρια της Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής & Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας

Μαρία Κούμπουλη

Ψυχολόγος Α.Π.Θ.
Msc Συμβουλευτική στην Ειδική αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία, Εκπαιδευόμενη Αναλύτρια Ομάδος. Τμήμα Παιδιού και Εφήβου Ι.Ψ.Α

Η Μαρία Κούμπουλη είναι ψυχολόγος απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (κατεύθυνση Σχολική-Εξελικτική). Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη «Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία», του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει εργαστεί για πέντε έτη στο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών ατόμων ν. Λάρισας (Κέντρο Ημέρας Χαρά Ι, Ξενώνας Ελευθερία).

Από το 2015 εργάζεται σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας γενικής και ειδικής αγωγής. Ως εκπαιδευτική ψυχολόγος έχει πραγματοποιήσει ομάδες ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης μαθητών, όπως και Συμβουλευτική γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων ΕΟΠΠΕΠ. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος επιστημονικών ημερίδων και συνεδρίων του τομέα της. Έχει προσφέρει εθελοντική εργασία στο ΚΕ.ΠΕ.Π Άγιος Δημήτριος και στο Παπάφειο ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΡΣΙΣ).

Χριστίνα Γουγουλή

Ψυχολόγος Α.Π.Θ., ψυχοθεραπεύτρια μέσω κίνησης, Εκπαιδευόμενη Αναλύτρια Ομάδος

Η Χριστίνα Γουγουλή είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια μέσω κίνησης. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ (2011-2016), και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Ψυχοθεραπεία μέσω Κίνησης του University of Derby, UK (2016-2018). Είναι εκπαιδευόμενη αναλύτρια της μεθόδου Kestenberg Movement Profile που βασίζεται στην παρατήρηση και στην ανάλυση κίνησης με στόχο την κατανόηση της μη λεκτικής συμπεριφοράς και την αξιολόγηση του κινητικού προφίλ παιδιών και ενηλίκων.

Έχει εργαστεί στην Αγγλία και στην Ελλάδα σε διάφορες δομές ψυχικής υγείας με ενήλικες και παιδιά (κέντρο διατροφικών διαταραχών, οργανισμοί προαγωγής ψυχικής υγείας εφήβων και ενηλίκων, σχολεία δημοτικής εκπαίδευσης, νοσοκομείο παίδων, κέντρο ημέρας για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, δομή φιλοξενίας προσφύγων κλπ). Συνεχίζει να ενημερώνει την πρακτική της με συμμετοχές σε συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια. Είναι πλήρες μέλος του Βρετανικού Συλλόγου της Ψυχοθεραπείας μέσω Χορού-Κίνησης.

Δρ. Μιχαήλ Χατζούλης

MD, MRCPsych., Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επόπτης Τμήματος Ενηλίκων Ι.Ψ.Α.

Θεώνη Γραμματικού

Σίλια Μπατρακούλη

MSc., Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια Ενηλίκων, Ζεύγους & Οικογένειας

Η Σίλια Μπατρακούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία της Υγείας (MSc.) στη Μ. Βρετανία. Έχει μετεκπαιδευτεί στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (Scottish Centre of Therapy, Glasgow) και στη Συστημική Θεραπεία Οικογένειας και Ζεύγους (Αιγινήτειο Νοσοκομείο, Αθήνα). Είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια, επόπτρια και εκπαιδεύτρια καθώς και ενεργό μέλος στην Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς, Παράρτημα Μακεδονίας.

Από το 2000 συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης (Ι.Ψ.Α.) στη Λάρισα και είναι υπεύθυνη ψυχολόγος του Τμήματος Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων, Ζεύγους και Οικογένειας.

Από το 2007 εργάζεται ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας του νομού Τρικάλων. Είναι συνεργάτης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε μεταπτυχιακά προγράμματα Ψυχικής Υγείας και Εκπαίδευσης ως σύμβουλος, εκπαιδεύτρια και επόπτρια. Υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης της Μονάδος Παρακολούθησης και Υποστήριξης (Μ.Υ.Π.) του Προγράμματος «Ψυχαργώς Β’ Φάση» και Συνεργάτης της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συχνά συμμετέχει σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων.Επίσης συμμετέχει σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το θεραπευτικό και επιστημονικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στην κατάθλιψη, το άγχος και τα θέματα σχέσεων που απασχολούν τους εφήβους και τους ενήλικες.

Αχιλλέας Βαϊόπουλος

Ψυχολόγος-Σύμβουλος Σταδιοδρομίας,
MSc Work & Organizational Psychology
O Αχιλλέας Βαϊόπουλος αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεγ. Βρετανία, πιστοποιημένες από τον Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (British Psychological Society) και συγκεκριμένα στην Εργασιακή και Οργανωτική Ψυχολογία (MSc.), της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου του Hull. Διαθέτει επίσης βρετανική πιστοποίηση από τον BPS στη χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων, κυρίως για την επιλογή και αξιολόγηση προσωπικού (Level B Intermediate), καθώς και πιστοποιήσεις στη χορήγηση, αξιολόγηση και ανατροφοδότηση ψυχομετρικών εργαλείων της SHL-Evalion. Επιπλέον, είναι απόφοιτος του Προγράμματος Ειδίκευσης στην Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ) της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Έχει παρακολουθήσει το 5ετές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Αναλυτική Ομαδική & Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία της Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής & Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας, με Ιδρυτή της τον κ. Ματθαίο Γιωσαφάτ. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης (Ι.Ψ.Α.) στη Λάρισα.

Από το 2007 εργάζεται ως ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, αρχικά σε ιδιωτικό του γραφείο και έως σήμερα ως εξωτερικός συνεργάτης σε Εκπαιδευτικές και άλλες Δομές παροχής υπηρεσιών ψυχολόγου και συμβουλευτικής σταδιοδρομίας. Εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης και επαγγελματικός σύμβουλος σε προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης ανέργων και εργαζομένων, συνεργαζόμενος με Κοινωνικούς Εταίρους. Έχει παράλληλα υποστηρίξει εργαζόμενους των εταιριών Media Markt και Eurobank μέσω προγραμμάτων EAP (Life Coaching Services). Από τον Ιούνιο 2022 είναι εξωτερικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης (Ι.Ψ.Α., Λάρισα) και υπεύθυνος σε θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Διαχείριση Σταδιοδρομίας και Συμβουλευτική Καριέρας.

Τέλος, είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ) σε θέματα Ψυχολογίας και Επαγγελματικής Συμβουλευτικής παρέχοντας υπηρεσίες εκπαίδευσης σε ΚΔΒΜ, Δημόσια ΙΕΚ και Ιδιωτικά Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Το επιστημονικό και θεραπευτικό του ενδιαφέρον εστιάζει σε θέματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης εφήβων και ενηλίκων.