Διήμερο βιωματικό εργαστήριο “Ρυθμοί κίνησης του σώματος στα διάφορα ψυχοσεξουαλικά στάδια ανάπτυξης του παιδιού” σε συνεργασία με το φεστιβάλ Μουσικότροπο

mousikotropo-1

Το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης (Ι.Ψ.Α) σε συνεργασία με το φεστιβάλ Μουσικότροπο πραγματοποιούν το διήμερο βιωματικό εργαστήριο “Ρυθμοί κίνησης του σώματος στα διάφορα ψυχοσεξουαλικά στάδια ανάπτυξης του παιδιού”, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και Κυριακή, 11 και 12 Μαρτίου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Μέσα από αυτό το βιωματικό εργαστήριο, θα ανακαλύψουμε τους διαφορετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς κίνησης με βάση τη θεωρία της Judith Kestenberg. O ρυθμός, σαν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, ενυπάρχει σε όλους τους οργανισμούς. Τα παιδιά, ήδη από το προλεκτικό στάδιο, επικοινωνούν με τους σημαντικούς άλλους μέσω του σώματος και της κίνησης και οι ενήλικες ανταποκρίνονται σε αυτή τη μη λεκτική επικοινωνία ενσυναισθητικά.

Μέσω των ρυθμών, θα εξερευνήσουμε τρόπους μη λεκτικής επικοινωνίας, καθώς επίσης και τη σημασία του κάθε ρυθμού και πώς συμβάλει στην ομαλή ανάπτυξη των παιδιών. Θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε τους ρυθμούς με βάση τα ψυχοσεξουαλικά στάδια ανάπτυξης, όπως ορίζονται από το ψυχαναλυτικό πλαίσιο, θα εμβαθύνουμε στην συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και θα γνωρίσουμε νέους τρόπους μη λεκτικής επικοινωνίας.

Το εργαστήριο θα αναπτυχθεί σε δύο (3) τρίωρα εργαστήρια, με θεωρία και βιωματική εμπειρία. Στο πρώτο (3) τρίωρο θα καλυφθούν τα αναπτυξιακά στάδια από 0-3 ετών και στο δεύτερο (3)τρίωρο από 3-5 ετών.

Aπευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας και σε όποιον/α ενδιαφέρεται για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.
Υπεύθυνες Εργαστηρίου: Γουγουλή Χριστίνα, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια μέσω Χορού & Κίνησης, Εκπαιδευόμενη Αναλύτρια Ομάδος, Ι.Ψ.Α.
Κούμπουλη Μαρία, Ψυχολόγος, MSc Συμβουλευτική στην Ειδική Aγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία, Εκπαιδευόμενη Αναλύτρια Ομάδος, Ι.Ψ.Α.
Επιστημονική Υπεύθυνη: Αθηνά Μαρούδα-Χατζούλη, Ph.D., Ψυχολόγος, Ψυχαναλυτική- Ψυχοθεραπεύτρια, Αναλύτρια Ομάδος.

Σάββατο και Κυριακή, 11 και 12 Μαρτίου 2023
Χώρος: Αίθουσα «Ήβη Βοζαλή» Δ.Ω.Λ. Ώρα: Σάββατο, 10:00 – 13:00, Κυριακή, 10:00 – 13:00
Κόστος συμμετοχής: 30€
Δηλώσεις συμμετοχής: Στο https://2023.mousikotropo.gr/
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Την Πέμπτη 9/3, στις 11 π.μ. στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας (93.6) στην εκπομπή της κυρίας Κωνσταντίνας Καρυδάκη μίλησε η συνεργάτης του Ι.Ψ.Α. Χριστίνα Γουγουλή, Ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια μέσω χορού και κίνησης, εκπαιδευόμενη αναλύτρια ομάδος, για τη συνεργασία του Ι.Ψ.Α. με το φεστιβάλ ΜΟΥΣΙΚΟΤΡΟΠΟ, μέσα από ένα διήμερο βιωματικό εργαστήρι με τίτλο “Ρυθμοί κίνησης του σώματος στα διάφορα ψυχοσεξουαλικά στάδια ανάπτυξης του παιδιού”.