Ομάδες παιδιών σχολικής ηλικίας

ομάδα παιδιών σχολικής ηλικίας

Παίζω & εκφράζω τα συναισθήματά μου»

Το Τμήμα Συμβουλευτικής & Θεραπείας Παιδιού, Εφήβου και Οικογένειας στο Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης (Ι.Ψ.Α.) στη Λάρισα, πραγματοποιεί

Ομάδες Παιδιών Δημοτικού (ηλικίας 7 εως 9 ετών & 10 εως 12 ετών).

Η ομάδα παιδιών σχολικής ηλικίας «Παίζω & εκφράζω τα συναισθήματά μου» έχει στόχο την ανάπτυξη των συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών.
Μέσα από μια σειρά βιωματικές δραστηριότητες, παιχνίδια ρόλων, σχεδιαστικές αναπαραστάσεις, τα παιδιά μαθαίνουν να έρχονται σε επαφή και να ακούν το σώμα τους, να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και να εμπιστεύονται τον εαυτό τους. Επιπλέον θα μάθουν να σέβονται τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται, να συνυπάρχουν σε μια κοινωνική ομάδα και να μπαίνουν στη θέση του άλλου.

Η ομάδα συνομήλικων, είναι ένα υποστηρικτικό πλαίσιο στο οποίο μπορούν να νιώσουν ότι δεν είναι μόνα, ότι μπορούν να εκφραστούν και ότι άλλα παιδιά έχουν τους ίδιους προβληματισμούς με τα ίδια.

Η ομάδα απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και είναι τρίμηνης διάρκειας. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στον χώρο του Ι.Ψ.Α μία φορά την εβδομάδα και θα έχουν διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά.

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.
Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με την Γραμματεία του Ινστιτούτου στο τηλέφωνο 2410258040 και στο e-mail: ipsa.larissa@gmail.com