Δημιουργία Ομάδας Ασθενών με Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα

Το Ι.Ψ.Α. στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του στην κοινότητα και σε συνεργασία με το Σύλλογο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας προσφέρει στους πάσχοντες μέλη του Συλλόγου που μένουν στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή της δωρεάν υπηρεσίες Ψυχολογικής Yποστήριξης.

 

Έχοντας επίγνωση της σπουδαιότητας των αποτελεσμάτων των ψυχοκοινωνικών ομαδικών παρεμβάσεων σε ασθενείς με σωματική νόσο η δημιουργία ομάδων ψυχολογικής στήριξης ασθενών της νόσου Crohn έχει ως στόχο τη μείωση του κοινωνικού στιγματισμού και της απομόνωσης των χρόνιων πασχόντων. Σκοπός είναι τα μέλη μέσω της αλληλεπίδρασης να αντιμετωπίζουν τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματά τους, να υιοθετούν υγιείς τρόπους συμπεριφοράς και αναπτύσσουν τεχνικές για τη βελτίωση της επικοινωνίας και των διαπροσωπικών τους σχέσεων.

Οι ομάδες, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διανύουμε, θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά.

Την Ομάδα Ασθενών με Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα συντονίζουν ειδικοί εθελοντές του χώρου της ψυχικής υγείας, εκπαιδευόμενοι στην αναλυτική ομαδική ψυχοθεραπεία.

Συντονίστριες της ομάδας:

Καραχάλιου Ιωάννα, Ψυχίατρος
Γραμματικού Θεώνη, Κοινωνική Λειτουργός

Παρακαλούμε, οι ασθενείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ομάδα να επικοινωνήσουν με το Ινστιτούτο είτε αποστέλλοντας τα στοιχεία τους (τηλέφωνο επικοινωνίας και mail) στο email ipsyd@otenet.gr , είτε επικοινωνώντας τηλεφωνικά με την κα Μποτικοπούλου Μαρία, Υπεύθυνη Οργάνωσης και Διαχείρισης Δράσεων Ι.Ψ.Α., στο τηλέφωνο του Ινστιτούτου 2410258040.