Έκτακτη Δράση – Δωρεάν Συνεδρίες Ψυχοκοινωνικής Στήριξης Μέσω Τηλεδιάσκεψης

psychology-via-internet

H συνεχιζόμενη απειλή που προέρχεται από την επέλαση της πανδημίας, COVID 2019, προκαλεί έντονα κι αρνητικά συναισθήματα, όπως είναι ο φόβος και το άγχος. Είναι πολύ σύνηθες και φυσιολογικό η ξαφνική και βίαιη αλλαγή των συνθηκών ζωής να δημιουργεί ανησυχία και φόβο τόσο για τον ίδιο σου τον εαυτό, όσο και για τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Η πιθανή εκδήλωση της ασθένειας και η μετάδοσή της, η παύση από τη δουλειά, η παραμονή των παιδιών στο σπίτι μετά και το κλείσιμο των σχολείων, η αναβολή επ’ αόριστον οικογενειακών υποχρεώσεων κ.α. οδηγούν αναπόφευκτα στην αύξηση της ανάγκης για ψυχοκοινωνική στήριξη των ατόμων εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

 

Το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης ανακοινώνει έκτακτη δράση παροχής ορισμένων συνεδριών ψυχοκοινωνικής στήριξης σε ενήλικες κι εφήβους άνω των 11 χρόνων που επιβαρύνονται από την πανδημία λόγω της κοινωνικής απομόνωσης αλλά και της αδυναμίας τους να ανταποκριθούν οικονομικά.

Πιο συγκεκριμένα:

• Οι συνεδρίες απευθύνονται αποκλειστικά σε άτομα που βιώνουν αρνητικά συναισθήματα λόγω του κορονοϊού δεν βρίσκονται σε ψυχοθεραπεία.
• Οι αιτούντες ψυχοκοινωνικής στήριξης θα κλείνουν ραντεβού με τη Γραμματεία του Ι.Ψ.Α. στο τηλέφωνο 2410258040.
• Οι ειδικοί ψυχικής υγείας του Ινστιτούτου, θα ορίζουν εκείνοι την ώρα της τηλεδιάσκεψης, η οποία είναι σημαντικό να γίνει σαφές πως δεν θα έχει τη μορφή «των ειδικών γραμμών άμεσης υποστήριξης».
• Για κάθε ενήλικα θα παρέχεται μία συνεδρία ψυχοκοινωνικής στήριξης
• Για κάθε έφηβο, θα πρέπει να προηγείται μία συνάντηση πρώτα με τους γονείς του.

Σε περίπτωση που ο ειδικός στη διάρκεια της συνεδρίας κρίνει πως η ανάγκη του αιτούντα χρήζει περισσότερης διερεύνησης και συστηματικότερης στήριξης και θεραπείας θα παραπέμπεται σε δημόσιους φορείς ψυχικής υγείας.