Συμμετοχή στην 1η Επιμόρφωση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Adult Education and Social Inclusion: a Fundamental Relationship”

erasmus+ logo

Στο πλαίσιο της δράσης “Larissa Learning City – H Πόλη που Μαθαίνει” το Ι.Ψ.Α. σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων και την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων συμμετείχε σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Κινητικότητας Erasmus+ με τίτλο “Adult Education and Social Inclusion: a Fundamental Relationship”.

Η πρώτη επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε στη Miercurea Ciuc της Ρουμανίας από 20 – 24 Ιανουαρίου 2020 και είχε τίτλο “Intercultural Communication in a Multiethnic Europe”. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης στη διαπολιτισμική μάθηση, με έμφαση σε τεχνικές προσαρμοσμένες σε πρόσφυγες, μετανάστες και γενικά σε πολυπολιτισμικές ομάδες στην οποία συμμετείχαν εταίροι από Ρουμανία, Βουλγαρία, Λετονία, Ιταλία και Γερμανία.
Το Ινστιτούτο συμμετείχε με την παρουσία της συνεργάτιδας του Μαρίας Μποτικοπούλου, Πολιτικός Επιστήμονας, Υπεύθυνη Οργάνωσης και Διαχείρισης Δράσεων Ι.Ψ.Α και ο Δήμος Λαρισαίων με τη συμμετοχή της Φεγγίτη Αλεξίας, συνεργάτιδα της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Λάρισας (ΔΗ.Κ.ΕΛ.), Κοινωνιολόγος Εργασίας, Μέλος της Ομάδας Διοίκησης “ΕΣΤΙΑ”.