Δωρεάν Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στις «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας»

Το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης πραγματοποιεί στο χώρο του (Μ. Αλεξάνδρου 21, Έναντι Δικαστικού Μεγάρου), το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας».

Οι Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας συνιστούν μια προσπάθεια πρώτης απάντησης στις άμεσες ψυχοκοινωνικές συνέπειες των ανθρωπιστικών κρίσεων και των φυσικών καταστροφών. Το σεμινάριο στοχεύει στην ενίσχυση της ικανότητας των συμμετεχόντων σε περιπτώσεις κρίσης, ώστε να προσεγγίζουν μία κατάσταση με ασφάλεια, για τους ίδιους και τους άλλους, να παρέχουν υποστηρικτική βοήθεια και βοήθεια σε πρακτικό επίπεδο σε άτομα που βιώνουν έντονη δυσφορία, με σεβασμό στην αξιοπρέπεια, την κουλτούρα και τις ικανότητές τους και να μην προκαλούν περαιτέρω βλάβη με τις πράξεις τους.

Συγκεκριμένα το περιεχόμενο του Σεμιναρίου περιλαμβάνει:

• Ορισμός των Α’ Βοηθειών Ψυχικής Υγείας στο πλαίσιο της ψυχικής υγείας και της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης

• Παρουσίαση του Γενικού Πλαισίου των Α’ Βοηθειών Ψυχικής Υγείας (Ψυχολογικές αντιδράσεις σε γεγονότα κρίσης, Βασικοί παράγοντες ψυχικής ανθεκτικότητας, Συχνές ανάγκες επιζώντων, Τι χρειάζονται οι αρωγοί)

• Εφαρμογή των Βασικών Αρχών Δράσης των Α’ Βοηθειών Ψυχικής Υγείας

• Δεοντολογικές κατευθυντήριες γραμμές

• Φροντίδα του εαυτού και της ομάδας

Διάρκεια του Εργαστηρίου: 11:00 – 15:00

Υπεύθυνη Σεμιναρίου: Σταματία Γρατσάνη, Ph.D Ψυχολόγος, Πρόεδρος της ΣΥΝΕΙΡΜΟΣ-αμκε Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2410258040.