Ομιλία “Το Δίλημμα της Επαγγελματικής Επιλογής: Επιθυμία ή Ανάγκη;”

Το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης (Ι.Ψ.Α.) στη Λάρισα, διοργανώνει στο χώρο του (Μ. Αλεξάνδρου 21, Λάρισα) ομιλία – διάλεξη με τίτλο: «Το Δίλημμα της Επαγγελματικής Επιλογής: Επιθυμία ή Ανάγκη;».

Πώς να βοηθήσω το παιδί μου; Μπορεί ο έφηβος να αναλάβει το βάρος της επαγγελματικής του απόφασης; Μπορώ ως γονιός να τον κατευθύνω; Είναι πιο συνετό να μην εμπλακώ καθόλου στην απόφασή του; Πως επηρεάζει το δικό μου επάγγελμα την απόφαση του παιδιού μου; Όλα τα παραπάνω, είναι ερωτήματα/διλήμματα που απασχολούν τη σκέψη των γονέων με παιδιά στην εφηβεία. Καθόλου άδικα… Ο σύγχρονος κόσμος της εργασίας χαρακτηρίζεται από αστάθεια και συνεχή μεταβολή. Οι μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές σε όλους τους τομείς των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων, επηρεάζουν με απρόβλεπτο τρόπο τη σταδιοδρομία του ανθρώπου, μέχρι και την προσωπική και οικογενειακή του ζωή. Έτσι, τα όρια της προσωπικής και επαγγελματικής μας ζωής, γίνονται ολοένα και πιο ασαφή.
Σηματοδοτείται λοιπόν μια νέα εποχή, που αφορά ιδιαιτέρως τα παιδιά μας, όπου η αγορά εργασίας δεν θα προσφέρει πια «σταθερά» μονοπάτια πάνω στα οποία θα χτίζουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Έτσι, οι έφηβοι μαθητές καλούνται να αναλάβουν με υπευθυνότητα πρωτοβουλίες και να δείξουν μεγάλη προσωπική ευθύνη, προκειμένου να κατευθύνουν τη ζωή τους και να διαχειριστούν με αποτελεσματικό τρόπο την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Οι γονείς έχουν ρόλο σ’ αυτή την υπόθεση;

Ημερομηνία Διεξαγωγής:  Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018
Ώρα: 19:00 – 20:30

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Τζένη Γαλάνη, MSc., Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας, Επιστημονική Συνεργάτης Ι.Ψ.Α. στο τηλ: 2410258040.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό