Ομάδα Εφήβων με Στόχο τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό

Το Τμήμα Συμβουλευτικής Διαχείρισης Σταδιοδρομίας και Καριέρας του Ινστιτούτου Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης (Ι.Ψ.Α.) πραγματοποιεί ομάδα εφήβων με στόχο τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Στην επιλογή εκπαιδευτικής και επαγγελματικής κατεύθυνσης, είναι απαραίτητη η αυτογνωσία και η γνώση του κόσμου της εργασίας. Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές και προς τις δύο κατευθύνσεις!
Η σύγχρονη αντίληψη για τον ρόλο του Επαγγελματικού Προσανατολισμού εστιάζει στην αυτογνωσία και την πληροφόρηση, ως προκλήσεις για περαιτέρω μάθηση, αφετηρία για μεγαλύτερη διερεύνηση του εαυτού, κίνητρο για την εξερεύνηση του κόσμου της εργασίας και αφορμή για την ανάπτυξη δεξιοτήτων λήψης απόφασης.
Η ομαδική δουλειά με στόχο τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, ενέχει έναν εξαιρετικό πλούτο μέσα από την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή απόψεων και συναισθημάτων των εφήβων μαθητών.
Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια της ομάδας:
• γίνεται εκπαίδευση στη διαχείριση χρόνου και άγχους
• αποκαλύπτονται οι ικανότητες
• η αυτοεκτίμηση του εφήβου
• συζητούνται τα ενδιαφέροντα
• αναδύονται οι δυσκολίες λήψης επαγγελματικής απόφασης
• καλλιεργείται η επαγγελματική προσαρμοστικότητα
• γίνεται γνωριμία με τον κόσμο της εκπαίδευσης και της εργασίας

Το Ι.Ψ.Α. παρέχει έναν ολοκληρωμένο κύκλο οκτώ ομαδικών συναντήσεων, για μαθητές 15 έως και 18 ετών. Τις ομάδες συντονίζει η κα. Τζένη Γαλάνη, MSc., Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας. Οι συναντήσεις θα γίνονται δύο Κυριακές το μήνα στο χώρο του Ινστιτούτου, Μ. Αλεξάνδρου 21 (Έναντι Δικαστικού Μεγάρου, Λάρισα).

Ημερομηνία Έναρξης: Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Ώρα: 18:30 – 20:30

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ. 2410-258040.